© 2018 Prestarsi Per Lei - Webdesign by Ramon Peeters - Statistieken

Reanimatie - BLS

Jaarlijks sterven er veel mensen door een hartstilstand. Dit gebeurt grotendeels in de huiselijke omgeving. Wanneer u kunt reanimeren betekent dit dat er een leven gered kan worden in bepaalde omstandigheden. Het beheersen van de vaardigheid reanimatie is dan ook een geruststelling voor de omgeving waarin u werkt en aanwezig bent.

Een cursus reanimatie is een onderdeel van de EHBO en de BHV (bedrijfshulpverlener). Mensen met deze vaardigheden kunnen dus ook reanimeren. Het is mogelijk dat u voornoemde vaardigheden niet heeft. Het volgen van een cursus reanimatie kan dan als apart onderdeel gegeven worden.
Omdat deze vaardigheid (gelukkig) niet vaak geoefend wordt in de praktijk is een jaarlijkse herhalingsles noodzakelijk omdat anders kennis en vaardigheden grotendeels verdwenen zijn na verloop van tijd. In een dergelijke situatie gaat iemand twijfelen en zal kostbare tijd verloren gaan. Verder is het mogelijk dat een reanimatie niet optimaal uitgevoerd wordt waardoor de overlevingskans verminderd wordt.

De basiscursus reanimatie wordt gegeven in vier uur. Vanwege deze korte duur kan deze les ook in de avonduren (een of twee avonden) plaatsvinden. Indien u veel met baby’s of kinderen te maken heeft dan heeft u met andere vaardigheden te maken en kan hiervoor een aparte les gegeven worden. Deze les kan zowel apart gegeven worden als in combinatie met de basiscursus. In verband met de complexiteit is het aan te raden deze zaken te splitsten en een tussenperiode van tenminste twee weken te hanteren. De basisvaardigheden hebben dan de kans zich te “wortelen” en de toegevoegde waarde van het overige lesmateriaal is dan optimaal.

Het minimum aantal deelnemers is zes, het maximum aantal deelnemers is twaalf. Andere aantallen zijn mogelijk indien vooraf overleg gepleegd wordt.

De lessen kunnen op locatie gegeven worden of in mijn eigen, sfeervolle, opleidingsruimte.

Voor alle materialen wordt gezorgd. U hebt dus nergens omkijken naar.