2018 Prestarsi Per Lei - Webdesign by Ramon Peeters - Statistieken

Reanimatie - AED (defibrillator)

Een defibrillator is een toestel dat kan helpen bij ernstige ritmestoornissen van het hart. Soms kan een defibrillator zelfs een leven redden in geval van een hartstilstand. Gelukkig vinden we deze toestellen in Nederland steeds meer. Het gebruik van dergelijke toestellen vergt echter ook enige kennis. Het volstaat dus niet dat men enkel de toestellen plaatst maar men moet de mensen ook leren er mee om te gaan.

Het aanschaffen van een AED is zeker zinvol. Voor grote bedrijven een kleine investering waardoor levens gered kunnen worden. Kleinere bedrijven kunnen beter gezamenlijk een dergelijk apparaat aanschaffen. Een optimale samenwerking is dan natuurlijk wel belangrijk. Deze samenwerking kan ik voor u tot stand brengen. De bijbehorende cursus kan dan ook gezamenlijk gegeven worden wat zal leiden tot het reduceren van de kosten en de samenwerkingsvorm kan in de cursus al behandeld worden.

Het gebruik van deze apparatuur is niet moeilijk. Een gedegen opleiding is echter noodzakelijk omdat verkeerd gebruik ernstige gevolgen kan hebben. Het volgen van deze cursus vergt als vooropleiding de cursus BLS. Dat staat voor Basic Life Support, oftewel de cursus reanimatie.

De duur van een dergelijke cursus is drie uur.

Dit vergt dus weinig tijd van u en kan ook in de avonduren verzorgd worden.

Het is ook mogelijk om deze cursus te combineren met een herhalingsles van de reanimatie. De tijdsduur is dan 5 uur.

Het minimum aantal deelnemers is zes, het maximum aantal deelnemers is twaalf. Andere aantallen zijn mogelijk indien vooraf overleg gepleegd wordt.

De lessen kunnen op locatie gegeven worden of in mijn eigen, sfeervolle, opleidingsruimte.

Voor alle materialen wordt gezorgd. U hebt dus nergens omkijken naar.